Spring naar inhoud
Banner Slim Energie Besparen
 • Slim energie besparen levert meer op dan je denkt!

Slim energie besparen

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en fijn voor je woonplezier. En door slimmer om te gaan met energie kan jouw energierekening flink omlaag!


Energie besparen kan op veel manieren en is vaak veel eenvoudiger dan je denkt. Sommige maatregelen zijn gratis en soms moet je investeren in tijd en geld. Maar vaak verdien je dit weer terug.


Slim Energie Besparen doe je op je eigen manier. Stap voor stap. Op deze website bekijk je welke mogelijkheden er in Dordrecht zijn. En welke opties het beste bij jou passen:


Ja ik wil ook energie besparen

Wat vind jij het belangrijkste om eerst mee te beginnen?

Een lagere energierekening

Een spaarvarken met geld

Maatregelen om je energierekening blijvend te verlagen

Het beste voor het klimaat

Kinderhanden houden aarde en een plantje vast

Duurzame energie betekent beter voor de wereld zorgen

Verbeter je woonplezier

Een man draait aan de thermostaat

Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en vergroot je woonplezier

Ervaring met energie besparen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dordtenaren laten zien hoe zij energie besparen in hun huis. Energiecoaches delen hun tips voor je huis. En energieconciërges Chelan en Vincent vertellen wat er voor weinig geld kan.

Dordtenaren vertellen:

 • Monumentaal pand met zonnepanelen

  Meer dan voldoende stroom voor het eigen verbruik

  Dat zonnepanelen ook op monumenten mogelijk zijn, bewijst het Rijksmonument aan de Groenmarkt dat uit begin 1500 dateert. Op het dak liggen 33 zonnepanelen. Die liggen er al zo’n 5 jaar. Tot volle tevredenheid van bewoner Leo Hendriksen. Lees verder

   
 • Anje voor haar huis

  Anje: Verduurzamen is belangrijk voor de planeet én de portemonnee

  Anje woont samen met haar man Marcel in Nieuw-Krispijn in een huis dat er al meer dan 100 jaar staat. Het is een sfeervol huis met hoge plafonds, authentieke details zoals ornamenten en glas-in-lood-ramen en een speelse gevel. Acht jaar geleden verhuisden ze er naartoe vanuit Rotterdam, waar ze in een jaren ‘30 huis woonden. Ze gingen meteen aan de slag met verduurzamen. Want de liefde voor oude huizen gaat voor hen hand in hand met de verantwoordelijkheid voor een beter klimaat. Lees verder

   

Energie besparen doen we samen

Samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties werken we aan een energieneutraal Eiland van Dordrecht. Een belangrijke stap daarvoor is energie besparen. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken.Samen met verschillende partners werkt de gemeente Dordrecht aan praktische en betaalbare maatregelen voor inwoners. Zodat we jou de beste oplossing kunnen bieden om energie te besparen.

Energieloket Dordrecht

Regionaal Energieloket

Drechtse Stromen

Drechtse stromen

Woonbron

Woonbron

Trivire

Trivire