Spring naar inhoud
Banner Slim Energie Besparen
 • Slim energie besparen levert meer op dan je denkt!

Slim energie besparen

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en fijn voor je woonplezier. En door slimmer om te gaan met energie kan jouw energierekening flink omlaag!


Energie besparen kan op veel manieren en is vaak veel eenvoudiger dan je denkt. Sommige maatregelen zijn gratis en soms moet je investeren in tijd en geld. Maar vaak verdien je dit weer terug.


Slim Energie Besparen doe je op je eigen manier. Stap voor stap. Op deze website bekijk je welke mogelijkheden er in Dordrecht zijn. En welke opties het beste bij jou passen:


Ja ik wil ook energie besparen

Wat vind jij het belangrijkste om eerst mee te beginnen?

Een lagere energierekening

Een spaarvarken met geld

Maatregelen om je energierekening blijvend te verlagen

Het beste voor het klimaat

Kinderhanden houden aarde en een plantje vast

Duurzame energie betekent beter voor de wereld zorgen

Verbeter je woonplezier

Een man draait aan de thermostaat

Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en vergroot je woonplezier

Ervaring met energie besparen

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dordtenaren laten zien hoe zij energie besparen in hun huis. Energiecoaches delen hun tips voor je huis. En energieconciërges Chelan en Vincent vertellen wat er voor weinig geld kan.

Dordtenaren vertellen:

 • Afbeelding van Singel 78

  Singel 78: een monument met geschiedenis en toekomst

  Dat verduurzamen ook mogelijk is bij monumenten bewijst het fraaie gebouw aan de Singel 78. Huisarts Ingrid Daane is samen met haar collega Esther Maduro de trotse eigenaar. Sinds januari 2021 is het monumentale pand in gebruik als Gezondheidscentrum Tijd voor Zorg. Naast een dokterspraktijk, zitten hier ook tandartsen, diëtisten, therapeuten en andere zorgverleners. Tijd voor Zorg zorgt niet alleen voor de patiënten, maar ook voor een beter klimaat. Want het gebouw is zo 'groen' als mogelijk is. Lees verder

   
 • slim energie besparen met martijn de rijke

  Slim energie besparen met... Martijn de Rijke

  In Dordt zijn veel inwoners die slim energie besparen. Vandaag Martijn de Rijke, hij gaf met zijn man John Herrewijn hun nieuwe huis een ‘total make over’. Sinds de verbouwing is hun energierekening veel lager. Extra voordeel: door de isolerende laag is hun huis ook nog eens mooier geworden! Lees verder

   

Energie besparen doen we samen

Samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties werken we aan een energieneutraal Eiland van Dordrecht. Een belangrijke stap daarvoor is energie besparen. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken.Samen met verschillende partners werkt de gemeente Dordrecht aan praktische en betaalbare maatregelen voor inwoners. Zodat we jou de beste oplossing kunnen bieden om energie te besparen.

Energieloket Dordrecht

Regionaal Energieloket

Drechtse Stromen

Drechtse stromen

Woonbron

Woonbron

Trivire

Trivire