Spring naar inhoud
Banner Slim Energie Besparen

Het beste voor het klimaat

Energie besparen is belangrijk voor het klimaat. Want alle energie die we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken.
Nu gebruiken we vooral nog aardgas om onze woningen te verwarmen. Daarbij komt CO2 vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde.


De opwarming zorgt ervoor dat ons klimaat verandert. We krijgen meer last van droogte, hitte en hevige regen. Als we minder aardgas gebruiken, neemt de CO2-uitstoot af.
En minder CO2 in de lucht is beter voor het klimaat.


Wat ga jij doen voor het klimaat?

Bekijk hieronder de mogelijkheden in Dordrecht:

Energiecoaches

Energiecoaches Je wilt energie besparen, maar weet niet waar of hoe je begint? Maak een afspraak met een energiecoach van Drechtse Stromen. Die geeft onafhankelijk advies over de aanpak van je woning.

Stimuleringslening

Stimuleringslening energiezuinig wonenWil je graag je woning isoleren maar stel je het uit vanwege de kosten? Sluit een stimuleringslening af bij de gemeente Dordrecht. Maak je huis energiezuinig en je kosten lager.

Groepsaankopen

Groepsaankopen Energieloket DordrechtSamen inkopen is vaak voordeliger. Doe mee met een groepsaankoop van het Energieloket Dordrecht. Profiteer van een aantrekkelijke prijs, gemak en een goed product. 

VVE-loket

Lid van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Het Energieloket heeft een speciaal loket voor VVE's. Hier vinden jij en de VVE informatie om je woning en het gezamenlijke pand energiezuinig te maken. Link: vve.regionaalenergieloket.nl/dordrecht

Lid van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Het Energieloket heeft een speciaal loket voor VVE's. Hier vinden jij en de VVE informatie om je woning en het gezamenlijke pand energiezuinig te maken. 

Handige bespaartips

Een hand met een ledlamp en een hand met een huisje.Je energieverbruik verlagen? Dat kan al met kleine maatregelen. Energieloket Dordrecht geeft handige tips om met weinig geld energie te besparen. Bekijk de bespaartips in het e-book.

Stappenplan naar aardgasvrij wonen

Stappenplan aardgasvrij wonenWeet jij wat je alvast kunt doen om je voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst? Het stappenplan helpt je hierbij. En geeft aan wat voor jouw buurt het beste alternatief is voor warmte.